Špenátové lasagne KUKKONIA

Ingrediencie:

400g mrazený špenát
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnaku
150 g tavený syr
1 PL olej
2 PL múka
soľ
250 g tvrdý syr
1 balíček lasagne

Bešamel:

60g Kukkonia maslo
2 PL múka
2 hrnčeky Kukkonia mlieka

Postup:

Cibuľku nakrájame a opražíme na oleji, zapražíme múkou, pridáme mrazený špenát a dusíme. Neskoršie pridáme tavený syr, prelisovaný cesnak a dochutíme soľou. Kým zmes vychladne, pripravíme bešamel. Do roztopeného masla pridáme múku, premiešame a pridáme mlieko. Miešame kým bešamel nezhustne. Pekáč vymastíme maslom a rozložíme prvú vrstvu lasagní, na ňu dáme špenátový zmes. Tento postup opakujeme a ukončíme to vrstvou bešamelu. Nakoniec všetko posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a dáme piecť do rozohriatej trúby na 180 stupňov asi 30 minút. 

Cookies