
Ingrediencie:
1 hrnček šošovica
3 ks zemiaky
250 g Kukkonia smotana na varenie
200 ml Kukkonia mlieko
2 ks bobkový list
1 KL cukor kryštálový
1 PL Kukkonia maslo
1 káv. Lyžička múka ocot
soľ
Postup:
Vopred namočenú šošovicu zalejeme čistou vodou, pridáme bobkový list a dáme variť. Keď je šošovica do polomäkka uvarená, pridáme ošúpané a na menšie kocky nakrájané zemiaky, osolíme a varíme až kým nie sú zemiaky aj šošovica mäkké. Kukkonia smotanu na varenie dobre premiešame s Kukkonia mliekom a vlejeme do polievky. Z Kukkonia masla a múky si pripravíme zápražku, vlejeme do polievky, pridáme cukor a podľa potreby dosolíme. Už len krátko povaríme. Na záver dochutíme octom.