
Ingrediencie:
400 g tekvica
1 ks zemiak
1 ks cibuľa
1 strúčik cesnak
3 PL Kukkonia maslo
1/2 ČL korenie curry
600 ml voda (alebo vývar)
150 ml Kukkonia smotana na varenie
Soľ
Korenie čierne mleté
Semená tekvicové lupine
Orech muškátový nastrúhaný
Olej tekvicový
Postup:
Na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájanú ošúpanú tekvicu so zemiakom a cesnakom. Pridáme curry korenie a chvíľu všetko spolu podusíme. Zalejeme vývarom (vodou) a varíme na miernom plameni 20 min. Rozmixujeme mixérom spolu so smotanou. Dáme zovrieť a dochutíme soľou, muškátovým orieškom a korením.
Tekvicové jadierka upečieme nasucho na panvici. Polievku naberieme do tanierov, posypeme jadierkami a pokvapkáme trochou tekvicového oleja. Prajeme Vám dobrú chuť!