„Kukkónia tejút” a Csallóközben

Délelőtt bárki fogyaszthatott tejet, aki a dunaszerdahelyi Bartók Béla sétányon járt, ugyanis a Nemzetközi Tejnap alkalmából kivonultak a Kukkóniások. A „Kukkónia tejút” elnevezésű program keretén belül népszerűsítették az egészséges italt a gyerekek és a felnőttek körében.

Az akcióba bekapcsolódtak a helyi Kodály Zoltán Alapiskola első négy osztályának diákjai, illetve a Halpiac téri óvoda magyar és szlovák nagycsoportosai. „Fontos számunkra, hogy a gyerekeket az egészséges életmódra neveljük és felhívjuk arra a figyelmet, hogy a tej sokkal egészségesebb, mint a cukros üdítőitalok” — mondta Molnár Anna a Kukkónia marketingosztályának vezetője. Hozzátette, a legnagyobb probléma az diákoknál, hogy a diákok közel 5 százaléka nem reggelizik, 25 százalékuk pedig nem visz tízórait az iskolába.

A gyerekek reggel nyolctól délig folyamatosan érkeztek a Kukkónia sátrához, ahol nem csak a tejet, de a kakaót is megkóstolhatták. Akadt, aki akár három pohárral is legurított. „A célunk, hogy megszerettessük a gyerekekkel a tejtermékeket” — húzta alá Molnár Anna, ugyanis elmondása szerint a tej elengedhetetlen tápláléka a fejlődésben lévő szervezetnek, hiszen fehérjében és D-vitaminban gazdag, valamint elegendő mennyiségben tartalmaz foszfort és tejcukrot.

Számos felnőtt, akit tejjel kínáltak, laktózintoleranciára hivatkozva utasította vissza az egészséges italt, ám már ez sem lehet akadály annak fogyasztására, hiszen a Kukkóniások laktózmenetes tejet és pudingot is felvettek a „repertoárjukba”. Egy felmérés szerint a világon évente fejenként 33 liter tejet fogyasztanak az emberek, Szlovákiában 50 liter esik egy főre.

Kukkónia tejút.pdf

Cookies