Ingrediencie:
300 g hríby čerstvé (dubáky, šampiňóny) alebo
100 g hríby sušené
50 g Kukkonia maslo
1 ks šalotka
1 l Kukkonia mlieko
2 pl múka hladká
250 ml Kukkonia smotana
soľ
korenie čierne mleté
rozmarín čerstvý alebo sušený
1 pl olej
Postup:
Hríby si očistíme a nakrájame na plátky. Prípadne ak robíme zo sušených, zalejeme na polhodinu vriacou vodou, aby nabobtnali. Cibuľku nakrájame a dáme podusiť na maslo a lyžicu oleja. Pridáme hríby a dusíme do mäkka (cca 10 min).
Ochutíme mletým korením, rozmarínom a soľou. Zalejeme Kukkonia mliekom.
V šálke si v Kukkonia mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a keď začne mlieko vrieť za stáleho miešania vlejeme zátrepku.
Necháme 5 min prevrieť a na záver vlejeme Kukkonia smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď po zovretí odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.
Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou hríbov.
Prajeme Vám dobrú chuť!