Medový krémeš Kukkonia

Na cesto potrebujeme: 

30 dkg hladkej múky 

10 dkg práškového cukru 

2 vajcia 

2 PL rumu 

1 PL medu 

1 KL sódy bikarbóny 

5 dkg masla Kukkonia

 

Na plnku potrebujeme: 

25 dkg masla Kukkonia

20 dkg práškového cukru

4 PL polohrubej múky  

1 L mlieka Kukkonia

3 žĺtky 

3 balenia Zlatého klasu 

1 PL rumu 

 

Na šľahačku potrebujeme: 

2 balenia Kukkonia smotany na šľahanie 

2 balenia vanilkového cukru 

 

 

Postup: 

Všetky suroviny na cesto premiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech, na ktorom budeme piecť, a obrežeme ho príborovým nožíkom, aby sme dosiahli potrebnú veľkosť. Cesto prenesieme pomocou valčeka na plech. Pečieme na opačnej strane plechu, na ktorý sme si dali papier na pečenie. V mlieku Kukkonia rozšľaháme žĺtky, múku a Zlatý klas. Uvaríme si puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo  Kukkonia vyšľaháme s práškovým cukrom. Do maslovej zmesi postupne primiešame vychladnutý puding a rum. Vychladnutý plát cesta potrieme plnkou a Kukkonia smotanou na šľahanie vyšľahanou s vanilkovým cukrom. Prikryjeme druhým plátom cesta a posypeme práškovým cukrom. Necháme stuhnúť v chladničke.