Kukkonia tvarohovo-broskyňový koláč z lístkového cesta

Ingrediencie:

  • 500 g lístkového cesta
  • hladkú múku na pomúčenie dosky
  • 1 vajce
  • 300 g sterilizovaných broskýň
  • 400 g mäkkého tvarohu Kukkonia
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 250 ml smotany na varenie Kukkonia
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 a 1/2 balíčka želatínového stužovača
  • čerstvé lístky medovky na ozdobenie
  • práškový cukor na posypanie

 

Postup:


Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľkosť plechu. Obidve cestá uložíme na suchý plech.

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Povrch cesta popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 až 20 minút. Scedené broskyne nakrájame na kúsky. V miske vymiešame Kukkonia tvaroh s práškovým a vanilínovým cukrom. Smotanu Kukkonia vyšľaháme dotuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu. K vymiešanému tvarohu pridáme kyslú smotanu, šľahačku a želatínový stužovač. Vmiešame pokrájané broskyne a zľahka premiešame. Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme pripravenú plnku a prikryjeme druhým plátom vychladnutého cesta. Koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí koláč pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami medovky.